USLOVI KORIŠĆENJA NAŠIH USLUGA
Poštovani korisnici, molimo Vas da pre poručivanja naših proizvoda pažljivo pročitate sledeće uslove korišćenja naših usluga. Svaka Vaša kupovina preko našeg sajta, znači da ste pročitali uslove i da ste saglasni sa njima u potpunosti. Uslovima korišćenja naših usluga definisana su pravila koja korisnicima ovih usluga omogućavaju kupovinu proizvoda i usluga iz naše ponude.

Zadržavamo pravo promene Uslova korišćenja naših usluga, u skladu sa novim elementima ponude i/ili zakonske regulative, zbog čega bi korisnik (potrošač) posebno pre svake kupovine trebalo da proveri informacije u vezi sa Uslovima korišćenja. Ukoliko su Vam navedeni uslovi korišćenja naših usluga neprihvatljivi, molimo Vas da ne koristite naš web sajt i naše usluge.

Podaci o trgovcu
Naziv: IVAĐO D.O.O.
Adresa: Stevana Markovića 8, 11080 Zemun
Delatnost i šifra delatnosti: Nespecijalizovana trgovina na veliko – 4690
Matični broj: 06882641
PIB: 100011436
Kontakt telefon direkcije: +381 11 316 18 51
Web adresa: www.ivadjo.rs
E-mail: info@ivadjo.rs
Korisnička podrška
Telefon: 011 2611 242
E-mail: info@ivadjo.rs
Značenje pojedinih izraza, po Zakonu o zaštiti potrošača
Potrošač je fizičko lice koje na tržištu pribavlja robu ili usluge u svrhe koje nisu namenjene njegovoj poslovnoj ili drugoj komercijalnoj delatnosti;

Trgovac je pravno lice, preduzetnik ili fizičko lice koje nastupa na tržištu u okviru svoje poslovne delatnosti ili u druge komercijalne svrhe, uključujući i druga lica koja posluju u njegovo ime ili za njegov račun;
Prodavac je, u smislu odredaba kojima se uređuje zaštita potrošača u ostvarivanju prava iz ugovora o prodaji i zaštita potrošača u ostvarivanju prava iz ugovora o pružanju usluga, trgovac sa kojim je potrošač zaključio ugovor o prodaji robe ili pružanju usluge;
Ugovor na daljinu je ugovor zaključen između trgovca i potrošača u okviru organizovane prodaje ili pružanja usluga na daljinu bez istovremenog fizičkog prisustva trgovca i potrošača, isključivom upotrebom jednog ili više sredstava komunikacije na daljinu do trenutka zaključenja ugovora, uključujući i sam trenutak zaključenja;
Sredstvo komunikacije na daljinu je sredstvo koje omogućava zaključenje ugovora između trgovca i potrošača koji se ne nalaze na istom mestu u isto vreme;
Porudžbenica je pismena ili elektronska poruka, koja sadrži ugovorne odredbe za zaključenje ugovora;
Roba je telesna pokretna stvar;
Proizvod je svaka roba i usluga koja je odvojena ili ugrađena u drugu pokretnu ili nepokretnu stvar;

Opšte odredbe
Online prodaja preko naše internet stranice www.ivadjo.rs smatra se prodajom na daljinu. Uslovi korišćenja naših usluga, smatraju se Ugovorom na daljinu. Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu.
Robu i usluge koje nudimo na našem sajtu su isključivo za fizička lica.
Ukoliko ste kao pravno lice zainteresovani za našu robu i usluge, odnosno želite gotovinski račun, nemojte kreirati porudžbine preko sajta, već nas kontaktirajte preko email-a info@ivadjo.rs ili preko telefona 011 2611 242 , kako biste dobili dalja uputstva.
Koristimo sve svoje resurse kako bi svi artikli na sajtu bili prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama, cenama, ali nažalost ne možemo da garantujemo da su svi podaci na sajtu potpuno ispravni.
Ne garantujemo fizičku dostupnost artikala prikazanih na sajtu.
Zadržavamo pravo promene cene svih proizvoda i usluga bez prethodne najave na sajtu.
Kompletiranjem porudžbine, klikom na dugme Postavite porudžbinu, potvrđujete da ste pročitali i da ste u potpunosti saglasni sa Uslovima korišćenja naših usluga, i da ste izvršili poručivanje sa obavezom plaćanja.

Poručivanje robe

Nakon uspešnog poručivanja robe biće Vam poslata automatska e-mail poruka, na osnovu koje Vas obaveštavamo da je Vaša porudžbina uspešno prosleđena službi internet prodaje na dalju obradu. Služba internet prodaje nastojaće da u najkraćem roku proveri da li smo u mogućnosti da vam
obezbedimo poručeni artikal (artikle).

Ukoliko nismo u mogućnosti da vam obezbedimo poručeni artikal, primićete e-mail u kojem vas obaveštavamo da poručeni artikal više nije raspoloživ, te da smo prinuđeni da vam otkažemo porudžbinu. U ovom slučaju porudžbenica neće biti realizovana.

Ukoliko nismo u mogućnosti da vam obezbedimo neke artikle iz Vaše porudžbenice, pozvaće vas telefonom naš operater internet prodaje i obavestiti Vas o tome. Tom prilikom biće zatražena Vaša saglasnost da Vam isporučimo one artikle sa Vaše porudžbine koje imamo raspoložive na stanju.

Nastojimo da stanje na sajtu bude ažurno, ali zbog dinamike prodaje, postoji mogućnost da u određenim slučajevima poručeni proizvod više ne bude raspoloživ u našim magacinima.

Cena
Prodavac samostalno utvrđuje cene robe u skladu sa svojom poslovnom politikom i zadržava pravo izmene istaknutih cena.

U skladu sa zakonom, sve navedene cene su sa uračunatim pripadajućim PDV-om, ali ne uključuju troškove dostave robe kupcu koji trošak se dodatno naplaćuje.

U slučaju da nakon izvršenog poručivanja proizvoda, bude utvrđeno da je greškom na sajtu za poručeni proizvod označena pogrešna cena (na primer umesto 5000 dinara, stoji cena 50 dinara), prodavac će nastojati da kupca u što kraćem roku obavesti o uočenoj grešci i tačnom iznosu cene koja je za poručeni proizvod važila u trenutku poručivanja. U tom slučaju kupac ima pravo da poručeni proizvod plati po ispravnoj maloprodajnoj ceni ili da odustane od porudžbenice.

Izjava o PDV-u
IVAĐO D.O.O. je u sistemu PDV-a i cene svih proizvoda na sajtu su izražene sa uračunatim PDV-om u iznosu od 20%.

Načini plaćanja
Plaćanje pouzećem
Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje iznosa sa računa prilikom preuzimanja pošiljke.
Plaćanje se može izvršiti samo u gotovom novcu, u dinarima (RSD), na ruke kuriru koji Vam je doneo Vašu porudžbinu.
Povraćaj novca, kada je proizvod plaćen pouzećem, može se izvršiti samo uplatom na tekući račun.

Isporuka robe
Mesto isporuke poručene robe mora se nalaziti na teritoriji Republike Srbije.
Isporuku proizvoda poručenih na sajtu www.ivadjo.rs vrši kurirska služba POST express, na teritoriji Republike Srbije, radnim danima u periodu od 8 do 15h, na adresu primaoca pošiljke.

U slučaju da je na porudžbenici više artikala, velika je verovatnoće da nemamo sve artikle na jednom mestu, zbog čega ćete porudžbinu dobiti u više pošiljki. Nakon obrade porudžbine, na vašu e-mail adresu stići će obaveštenje o statusu porudžbine.

Rok isporuke
Po Zakonu o zaštiti potrošača, član 32 – Trgovac je dužan da u roku od 30 dana od dana zaključenja ugovora na daljinu i ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija izvrši isporuku robe. Okvirni rok isporuke je do 7 radnih dana. Rok isporuke može biti i duži od navedenog (7 radnih dana), u vanrednim slučajevima poput velikih gužvi, pandemija, neprohodnosti puteva u slučaju vremenskih nepogoda i sl. Kurirska služba je u obavezi da isporuku vrši što efikasnije u skladu sa svojim mogućnostima i poslovnim kapacitetima.

Preuzimanje pošiljke od strane kupca
Kurirska služba POST express isporučuje pošiljke u periodu od 8 do 15h. Potrebno je da u tom periodu budete dostupni na broju telefona navedenom prilikom kreiranja porudžbine i da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Ukoliko niste na adresi prilikom prvog pokušaja dostave, kurir će Vas pozvati kako biste dogovorili novi termin isporuke. Ukoliko Vas ni drugog puta ne pronađe na adresi, pošiljka nam se vraća.

Prilikom preuzimanja pošiljke preporučuje se da vizuelno pregledate paket. Ukoliko primetite da je paket značajno oštećen i posumnjate da je i proizvod oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite putem e-maila na adresu info@ivadjo.rs ili pozivom na broj 011 316 18 51.

Cena isporuke
Za sve porudžbine, bez obzira na iznos, vrši se naplata poštarine po važećem cenovniku POST express-a.

Zamena i odustanak od kupovine
Prema Zakonu o zaštiti potrošača, potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu ili izvan poslovnih prostorija (odustajanje od kupovine), u roku od 14 dana, bez navođenja razloga. U tom slučaju, prodavac je u obavezi da potrošaču vrati plaćeni iznos, bez iznosa poštarine.

Izuzeci od prava na odustanak od ugovora
Na osnovu Zakona o zaštiti potrošača (“Sl. glasnik RS”, br. 88/2021), Član 36.
Potrošač nema pravo da odustane od ugovora u slučaju: isporuke zapečaćene robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke;

Dakle, u slučaju da je proizvod otpakovan, pretpostavlja se da je isti korišćen, zbog čega potrošač nema pravo da odustane od ugovora ako je reč o tonerima I kertridžima.

Na osnovu istog zakona, Zakon o zaštiti potrošača, a u delu: Obaveze potrošača u slučaju odustanka od ugovora, Član 34. Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan.

Dakle, ako ste sa artikla isekli ušivne etikete/deklaracije, skinuli zaštitne trake , zaštitu od curenja ili na drugi način oštetili artikal, za takav artikal nemate prava na odustanak od ugovora. Eventualno možete tražiti povraćaj novca uz umanjenu vrednost robe.

Zamena proizvoda može se izvršiti u roku od 14 dana po prijemu poručene robe.
Da biste bili u mogućnosti da ostvarite svoja prava kao kupac, prilikom vraćanja kupljenog proizvoda isti ne sme biti upotrebom oštećen ili pohaban, i treba biti vraćen u originalnoj ambalaži, i uz priložen račun. Troškove zamene, u ovom slučaju, snosi kupac. Dostava zamenskog artikla takođe ide o trošku kupca.

Napomena
Predlažemo Vam da kada nam šaljete robu o Vašem trošku, bilo u cilju zamene ili odustajanja od kupovine, robu šaljete preko POST express kurirske službe, jer je POST EXPRESS naš poslovni partner. U slučaju bilo kakvih sporova ili problema, mnogo nam je lakše da iste rešavamo sa svojim poslovnim
partnerom, nego sa firmama koje to nisu. Naravno, na Vama ostaje izbor kurirske službe preko koje ćete nam poslati robu kada šaljete o svom
trošku.

Opširnije o zameni robe možete pročitati na stranici Zamena artikla.

Opširnije o odustanku od kupovine možete pročitati na stranici Pravo na odustajanje.

Reklamacija
IVAĐO d.o.o. garantuje kvalitet i originalnost robe koju isporučuje.
Zbog nesaobraznosti robe i usluge ugovoru postoji zakonska odgovornost.
Potrošač ima pravo reklamacije na kupljeni proizvod u roku od dve godine od dana kupovine.

Ako se ustanovi nesaobraznost robe ugovoru, ista roba se može ponuditi kupcu i prodati po posebnim
uslovima. Kupac će dobiti odredjeni popust za ovu robu. Na računu u napomeni će pisati da roba nije saobrazna ugovoru. Za ovu robu, potrošač ima pravo reklamacije u roku od godinu dana od dana kupovine, za oštećenje koje mu trgovac pre prodaje nije ukazao.

Ako potrošač nije zadovoljan kako je rešena reklamacija ili prigovor, potrošač ima mogućnost vansudskog rešavanja sporova, a trgovac je po zakonu obavezan da učestvuje u postupku vansudskog rešavanja potrošačkih sporova. (čl.151. Zakona o zaštiti potrošača) Osnovni uslov za pokretanje vansudskog postupka od strane potrošača jeste prethodno izjavljivanje reklamacije trgovcu.
Opširnije možete pročitati na stranici Reklamacije.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI
Podaci o rukovaocu

Odgovornost za obradu podataka o ličnosti u svojstvu rukovaoca snosi:

Naziv: IVAĐO D.O.O.

Adresa: Stevana Markovića 8, 11080 Zemun

Matični broj: 06882641, PIB: 100011436

U slučaju bilo kakvih pitanja ili zahteva u vezi postupanja ili zaštite Vaših ličnih podataka, možete nam se obratiti na e-mail adresu: info@ivadjo.rs

U ime Ivađo d.o.o. Internet prodaje – obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost podataka svih naših kupaca. Da bismo izvršili prodaju, odnosno uspešno obradili vašu porudžbinu potrebni su nam vaši lični – osnovni podaci.

Podaci koje korisnik ostavlja prilikom kupovine na Ivadjo.rs su sledeći:

Ime i prezime
E-mail adresa
Adresa prebivališta/boravka
Broj telefona
Šifra koju korisnik unosi prilikom kreiranja korisničkog naloga.
Takođe, u cilju pružanja što kvalitetnije usluge i informisanja korisnika, email korisnika može biti iskorišćen u svrhu marketinških kampanja (newsletter), ali kupcima dajemo mogućnost, ako žele, da se odjave sa mailing liste.

Vaši podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su nužni za obavljanje posla, pa se ovim obavezujemo da prikupljene podatke nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe, niti ćemo iste učiniti dostupnim bilo kojem trećem licu.

Važno obaveštenje
U skladu sa uvodjenjem eFiskalizacije, a na osnovu tehničkog upustva PORESKE UPRAVE, u obavezi smo da od potrošača tražimo broj lične karte/pasoša, i to samo u situaciji kada potrošaču treba izvršiti povraćaj novca.

Sledi tekst ovog tehničkog uputsva koje nas obavezuje na prikupljenje navedenih ličnih podataka:

Tehničko uputstvo za administrativni i tehnički pregled funkcionalnosti ESIR-a ili L-PFR-a, Verzija 1.13

9.6. Promet Refundacija (PR) u slučaju povraćaja novca kupcu
Povraćaj novca kupcu za već kupljenu robu ili uslugu ili odustajanje od kupovine u slučaju prethodno plaćenog avansa, obveznik fiskalizacije evidentira izdavanje fiskalnog računa Promet Refundacija (PR) ili Avans Refundacija (AP), pri čemu unosi:

Identifikaciju kupca (broj lične karte ili drugi dokument u skladu sa šifarnikom za identifikaciom kupca).

S obzirom da je lične podatke moguće obradjivati isključivo uz prethodnu saglasnost potrošača – Zakon o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“, br. 87/2018), ovom prilikom Vas obaveštavamo da je za povraćaj novčanih sredstava neophodno da nam date broj lične karte/pasoša, i da date saglasnost za obradu istih, a mi se obavezujemo da ove lične podatke nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe.

Podsećamo Vas da svaka Vaša kupovina preko našeg sajta znači da ste prethodno pročitali Uslove korišćenja naših usluga i da ste saglasni sa njima u potpunosti, što uključuje i Vašu saglasnost da nam dostavite broj lične karte/pasoša i to samo u situaciji kada potrošaču treba izvršiti povraćaj novca.

Ukoliko želite da povučete saglasnost za obradu podataka, molimo da nam uputite zahtev na sledeću email adresu: info@ivadjo.rs. Mi ćemo na osnovu Vašeg zahteva dalje postupiti u skladu sa zakonom.

Opcije prigovora o upotrebi kolačića (cookies) i njihovo uklanjanje

Vi, kao korisnik, u svakom momentu imate potpunu kontrolu nad kolačićima i njihovom upotrebom u okviru Vašeg Internet pregledača (Firefox, Chrome, Edge, Explorer, Opera, Safari).

Imate mogućnost povlačenja saglasnosti o upotrebi kolačića u svakom momentu, a možete i da odbijete upotrebu kolačića koji ne zahtevaju Vaš explicitni pristanak, pod uslovom da ovi kolačići nisu neophodni i da je njihovo uklanjanje tehnički izvodljivo.

Moramo naglasiti da ukoliko odbijete upotrebu kolačića u Vašem pregledaču, postoji velika verovatnoća da nećete biti u mogućnosti da u potpunosti iskoristite potpunu funkcionalnost našeg sajta. Naša je preporuka da zbog Vašeg korisničkog iskustva omogućite upotrebu kolačića (cookies) u okviru Vašeg Internet pregledača.

Opcije za prigovor o upotrebi kolačića i njihovo uklanjanje

Vi, kao korisnik, imate nekoliko mogućnosti kada je u pitanju prigovor o upotrebi kolačića ili povlačenje Vaše saglasnosti o njihovoj upotrebi (brisanje kolačića).

Svi najpopularniji veb pregledači nude mogućnost blokade upotrebe kolačića. Kliknite na linkove dole, u zavisnosti od toga koji pregledač koristite:

Microsofts Windows Internet Explorer
Microsoft’s Windows Internet Explorer Mobile
Mozilla Firefox
Google Chrome dektop verzija
Google Chrome mobilna verzija
Apple Safari desktop verzija
Apple Safari mobilna verzija
Takođe, imate mogućnost da upotrebom ekstenzija za Vaš veb pregledač deaktivirate pojedine kolačiće i odredite koji kolačići su u upotrebi. Instalacija ovih ekstenzija je prilično jednostavna i brza i moguća je za većinu popularnih Internet pregledača.